SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI

Tarih : 03 Aralık 2021, Saat: 09:19

Sosyal medyanın fazla kullanımı bireyde hem fiziksel hem de zihinsel bazı olumsuzlukların oluşmasına zemin hazırlar.
Bedensel olumsuzluklara vücudumuzun duruşunu olumsuz etkilediği için bel fıtığı ve boyun fıtığı örnek verilebilir. Bunlara ek olarak, görme bozuklukları ve dilde yozlaşma da sosyal medya kullanımı sonrasında çokça karşılaşılan bir problemdir.
Zihinsel olumsuzluklara verebileceğimiz örnekler ise çok daha fazla ve etkisi uzun süren olumsuzluklardır. Bunlar; çağımızın en büyük problemi olan dikkat bozukluğu, yorgunluk ve yetersizlik hissiyatı, algıda bozulma, sanal zorbalık, anksiyete (kaygı bozukluğu) ve antisosyal kişilik oluşumudur.
Çocuklarımız, gün içinde online eğitimler ile ekran karşısında uzun süre kalmaktadır. Eğitimi dışında sosyal medya yada oyun oynamak gibi yapabileceği dijital aksiyonlardan olabildiğince uzak tutmalıyız.
Biliyoruz onları dijital ortamdan uzak tutmak tabii ki kolay değil. Ama bunu sınırlamak, aşırıya kaçmasını önlemek ebeveyn olarak bizlerin elindedir. Karşılıklı yapacağınız planlarla bu süreleri en aza indirebilirsiniz. Konuyla ilgili destek olmak için okulumuz rehberlik öğretmenlerinin her zaman yanınızda olduğunu unutmayın. :)