MOTİVASYON HİKAYELERİ - ENZO FERRARİ

Tarih : 23 Kasım 2021, Saat: 09:27

Enzo Ferrari...
Babasını ve abisini 1. Dünya Savaşı’nda grip salgını yüzünden kaybeder ve bu durumun ardından okulu bırakarak orduya katılır.

En yakınlarını kaybettiği salgına kendi de yakalanır ve ordudaki iki ayını atlarla geçirir. Çürüğe çıkarılan Enzo yarış pilotu olma hayalini gerçekleştirmek için FIAT’a başvurur ama reddedilir.
Savaş sonrası kurulan bir şirket Enzo’ya otomobil yarışçısı olarak iş verir. 1920’de Alfa Romeo’ya geçer ve başarılı yarışlarının ardından yine de popüler olamamasına karşın satışlarda çok başarılıdır. Bu başarıyla Emilia bölgesinde şirketin temsilcisi olur.

Yarış pilotluğunu bırakan Enzo kendi şirketini açar. Bir süre sonra Alfa Romeo’da yarış bölümü müdürü olur ama anlaşmazlıklar sebebiyle 1 yıl sonra oradan ayrılır. Kendi firmasıyla tamamen yarış otomobili üretimine yoğunlaşarak yarış pistlerinde başarısız olmaya başlar.
Özel spor otomobili üretir. Bir süre sonra görme yetisini iyice kaybeden Enzo, daha önce %60’ını FIAT’a sattığı şirketinin tamamı, o öldükten sonra FIAT’a geçer.
Enzo ömrünün son yıllarını herkesten uzakta Modena’da geçirdi ve 1988’ de öldü.